Regel nummer 6

Regel nummer 6 har potentialet til at gøre både dit og andres liv bedre. Selvom den magiske regel efterhånden har sneget sig med i et par bøger, er det stadig uklart, hvor den egentlig stammer fra. Hvad der derimod er klart, er, at dens effekt har uanet rækkevidde.

For hvis vi alle adlød regel nummer 6, ville der være færre konflikter på arbejdspladserne, forhandlinger på alle niveauer ville glide smidigere, og vi ville oftere nynne umotiveret på vej til arbejde.

Vi sender dig (og bloggen) på sommerferie med forklaringen af regel nummer 6. Og til den øvelse har vi brug for anekdoten om de to premierministre, der i visse kredse er gået hen og blevet kult.

Kindly remember Rule Number Six
Two prime ministers were sitting in a room discussing affairs of state.  Suddenly an aide burst in, shouting and stamping and banging his fist on the desk.  The host prime minister quietly said, “Peter, kindly remember Rule Number Six.”

Peter was instantly restored to complete calm, apologized for the interruption, and left the room.  The prime ministers resumed their discussion.

Several minutes later, another aide rushed in, shouting and stamping.  Again the host prime minister quietly said, “Marie, please remember Rule Number Six.”  Marie calmed down immediately, apologized, and left the room.

The visiting prime minister said “I’ve seen many things in my life, but never anything as remarkable as this.  Tell me, what is this Rule Number Six?”  The host prime minister said:

“It’s really very simple. Rule Number Six is: ‘Don’t take yourself so damn seriously.”

After a moment of pondering, the visiting prime minister inquired, “And what, may I ask, are the other rules?”

The host replied, “There aren’t any.”

Udbred regel nummer 6
Vi har brug for din hjælp til at udbrede regel nummer 6. Del indlægget, og fortæl dine venner og familie om den. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at verden ville blive et bedre sted, hvis vi alle sammen honorerede regel nummer 6.

Og hvis du har brug for en fysisk manifestation på skrivebordet, har Michael lige lavet et lille skilt til dig, som kan huske dig selv og omgivelserne på regel nummer 6.

Hent regel nummer 6 her.

 

Om Morten Munster

Morten Sehested Münster

Partner - 40805108
Morten Sehested Münster er partner i BRO. Han arbejder med personlig indflydelse, content marketing og adfærdsdesign for kunder som FOA, IBM, ATP og flere danske kommuner. Morten er redaktør på BRO blog og forfatter til bogen 'Personlig Indflydelse'. Derudover holder Morten foredrag - især om content marketing og adfærdsdesign.

16 kommentarer til “Regel nummer 6

 1. Haha, den er virkelig guld værd, den her regel. Jeg kendte den ikke i forvejen, men jeg har allerede henvist et par kollegeer til den siden jeg læste den første gang for en time siden. Det er en meget elegant måde at sige “slap nu af” på!

 2. Mette Andersen 21. juni 2012 kl. 11:52 - Svar

  Har taget Regel #6 til mig og printet skiltet til mit kontor. Agter så absolut at sprede kendskabet til reglen i mit nærområde.

 3. Hej alle sammen

  Tak for kommentarerne – det er så vigtigt, at I vil være ambassadører for regel nummer 6. Men pas på: Når først flere kollegaer kender den, bliver det pludselig svært af få empati, når man sidder og beklager sig. Bag ved mit skrivebord har min kollega Henrik skrevet den op, og han peger på den jævntligt, når jeg glemmer den.

 4. @Ida: “After a moment of pondering, the visiting prime minister inquired, “And what, may I ask, are the other rules?”

  The host replied, “There aren’t any.”” 🙂

 5. @rikke: Interessant eksperiment – men jeg synes da, at du er på grænsen af at forbryde dig mod regel nummer 6, når du lægger to kommentarer lige efter hinanden:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *